Nicht Normal in Berlijn

Een deel van de tentoonstelling Niet Normaal is nu te zien in berlijn, in het Kleisthaus. Moet je toevallig in de buurt zijn, ga even kijken!

De Duitse media besteedt volop aandacht aan de Nederlandse exportproduct. De ZDF bijvoorbeeld, maar ook Berlinonline, een kunst magazine, en meer.

Tip!

Kulturprojekten

Menschen Magazine

 
Achmea zoekt hoog opgeleide kandidaten met een lichamelijke beperking
Achmea wil dat haar personeelsbestand een afspiegeling van de maatschappij is; daarom besteden wij aandacht aan de instroom van doelgroepen die nog ondervertegenwoordigd zijn binnen ons bedrijf. Dit jaar richt Achmea zich in het kader van dit project op mensen met een lichamelijke arbeidsbeperking.
Wij bieden mensen een baan aan voor een jaar, waarna zij zelf binnen Achmea verder kunnen solliciteren. Door een jaar lang goede werknemers bij ons op de werkvloer te hebben, hopen we binnen Achmea een positief beeld neer te zetten van werknemers met een arbeidsbeperking. Zo verwachten wij dat managers het makkelijker gaan vinden om iemand aan te nemen met b.v. reuma, een blindengeleidehond of rolstoel.
Wij zoeken startende talenten, hoogopgeleide (HBO+) werknemers, ambitieus en met ontwikkeling- en groeipotentie.
Het gaat om verschillende functies op de verschillende kernlocaties. Heb je interesse? Neem dan contact op met Mor Shalev This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it 06-22135984.
 
Niet Normaal is voorbij... maar we gaan door

Gisteravond om 22.00 uur gingen de deuren van de Beurs van Berlage dicht en is de tentoonstelling Niet Normaal gesloten. Op dit moment worden alle kunstwerken ingepakt en weer teruggezonden naar musea, verzamelaars en galeries van over de hele wereld!

De tentoonstelling Niet Normaal is voorbij. Maar... Niet Normaal blijft wel bestaan! Hoe wen wat, daar wordt nu over nagedacht, maar het gedachtegoed en onze missie blijft bestaan.

We'll keep you posted!

 
Niet Normaal laatste week open van 10.00 tot 22.00 uur
Liefhebbers van hedendaagse kunst kunnen nog tot en met 7 maart aan hun trekken komen in Amsterdam. Daarna stopt de tentoonstelling Niet Normaal in de Beurs van Berlage en is er geen grote plek meer voor actuele kunst.
Vanwege de drukte is Niet Normaal van 1 tot en met 7 maart open van 10.00 tot 22.00 uur. 
Read more...
 
Poster Marc Quinn niet aanstootgevend
Op donderdag 18 februari 2010 hebben Stichting Niet Normaal en Makkers Unlimited in Amsterdam een onderzoek uitgevoerd naar welke beelden het publiek aanstootgevend vindt.  Aanleiding is de weigering van de NS om een postercampagne van de tentoonstelling Niet Normaal op de stations te verspreiden. Zij vonden de beelden kwetsend en smakeloos.
Read more...
 
Niet Normaal voert samen met Makkers Unlimited actie

 poster van niet normaal met marmeren beeld van kunstenaar marc Quinn met gehandicapte stuntman Stuart Penn

Op donderdag 18 februari test een groep gehandicapten en medewerkers van Niet Normaal of reizigers een handicap aanstootgevend vinden. Zij ondervragen mensen tussen Amsterdam Centraal en de Beurs van Berlage.

Read more...
 
13.02 NL Premiere Beauty and the Beast. Niet voor tere zielen.

Check trailer.

Een freak, miss Coney Island, afgehakte handen, zang, dans en zelfs een zingende vagina: zie daar, de bizarre ingrediënten van een duister sprookje: Beauty and the Beast.
Mat Fraser en Julie Atlas Muz nemen je mee in een donkere fantasiewereld met hun beestachtige performance art, waarbij het bekende sprookje Belle en het Beest radicaal wordt herzien.

Read more...
 
Debat over kunst en samenleving op woensdag 27 januari

Op woensdag 27 januari vindt in de Beurs van Berlage een Niet Normaal debat plaats over Kunst en Engagement. Een oudbakken titel maar met sprankelende inhoud. Eindelijk een discussie die ergens over gaat. Niet langer oude lijken uit de kast, geen argumenten die we al lang kennen, maar nieuwe stellingen en gewaagde posities.

Read more...
 
31.01 Gesprek over waanzin en de kunsten, met o.a. Nina Folkersma, Meta Knol en Suzanne Oxenaar olv Peter Hilhorst

In het parallelprogramma van Niet Normaal spreken Nina Folkersma, Meta Knol en Suzanne Oxenaar over de relatie tussen kunst en psychiatrie. Wat behelst deze relatie precies, en is er wel een relatie? Hoe verbeelden kunstenaars de (eigen) waanzin en welke invloed heeft dat op ons denken over psychiatrische aandoeningen? Aanleiding is het derde internationale Madness & Arts Festival, dat van 24 september t/m 3 oktober 2010 zal plaatsvinden in Haarlem. Een van de doelstellingen van het festival is het bespreekbaar maken van 'gekte' door het opzoeken van de grens tussen 'normaal' en 'abnormaal' en het laten vervagen van die grens.

Read more...
 
14.01 SKOR: Feestelijke lancering De Collectie en presentatie publicatie

Op 14 januari 2010 is de feestelijke lancering van De Collectie en de presentatie van de publicatie in de Beurs van Berlage, tijdens de tentoonstelling Niet Normaal, difference on display (16 december t/m 8 maart 2010). Niet Normaal is een grote, publieksgerichte manifestatie waar internationale kunstenaars reageren op hèt actuele onderwerp in de samenleving: wat is normaal en wie bepaalt dat? www.nietnormaal.nl. De eerste drie projecten die werden gerealiseerd onder de titel De Collectie van David Bade (NL), Pharmacopoeia (UK) en Karin Sander (D) zijn te zien op deze tentoonstelling.

Read more...
 
Strippen op wielen, een pas de deux en een stand-up comédienne

Films met gehandicapte strippers en een danser met één been, van commentaar voorzien door een eigenzinnige cabaretière: zie daar, de perfecte ingrediënten voor een niet normale filmavond.

 

 

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 Next > End >>

Page 1 of 3